logo logo
 
 

Free WiFi Leiden

placehold

Centrummanagement Leiden biedt toegang tot het Internet via Free WiFi Leiden in Hartje Leiden (Nieuwe Rijn, Vismarkt en Botermarkt). 

Leiden, 28 juni 2017

Eind mei 2017 is de Pilot van Free WiFi Leiden afgerond. Vanwege de positieve reacties zal Free WiFi Leiden worden gecontinueerd.

Per 28 juni 2017 zijn de gebruikersvoorwaarden en de privacyverklaring aangepast.

Free WiFi Leiden is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Wireless Leiden, winkeliersvereniging Hartje Leiden, de gemeente Leiden, Vooraf en Toe, Stripwinkel Dumpie, café van Engelen, Fietswinkel Trappers, Victoria Vastgoed en het stadhuis. Met deze service hebben bezoekers en toeristen gratis WiFi in de openbare ruimte, dus buiten op de terrassen.

In een samenwerking met AnyWi en Surfnet wordt nu ook eduroam aangeboden. Eduroam is het toegangssysteem voor leerlingen, studenten, onderzoekers en medewerkers van universiteiten en hogescholen om op een veilige manier gebruik te maken van draadloze netwerken.

Op welke manier worden gegevens verwerkt?
Van alle personen die het Free Wifi Leiden gebied betreden worden de mobiele telefoons opgemerkt voor het verzamelen van statistische informatie. Het zogenaamde MAC-adres van een telefoon wordt in het systeem direct omgezet in een anonieme code, die niet terug te herleiden is tot het telefoontoestel. Iedere keer dat dezelfde mobiele telefoon door het systeem wordt herkend, krijgt dat MAC-adres telkens dezelfde code waardoor er waargenomen kan worden of dezelfde mobiele telefoons herhaaldelijk in het gebied komen. Hierdoor is het mogelijk om passanten te tellen en om druktepatronen te kunnen weergeven.


Bezoekers die het gebied betreden worden geattendeerd via het Free WiFi logo dat op de grond is gespoten.

Voor meer informatie over de verwerking van de gegevens verwijzen wij naar de gebruikersvoorwaarden en de privacyverklaring, bekijk hiervoor de bijgevoegde bestanden.

Ondernemer in het Free WiFi gebied?
Download hieronder het logo en gebruik deze in uw uitingen. Benieuwd hoe je als ondernemer van het WiFi gebied een bijdrage kan leveren, neem dan contact op via
info@centrumvanleiden.nl.

Klik hier voor oudere berichten.

Bijlagen: