logo logo
 
 

Leiden Open

placehold

Tijdens de decembermaand voert CML weer de Leiden Open-campagne uit, waarin Leidenaren worden opgeroepen eerst te checken of het druk is in de binnenstad. Een poster voor deze campagne is hieronder te downloaden.

placehold

Dit doet CML tijdens de coronacrisis

Nieuwe poster met richtlijnen
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus, stelt CML een nieuwe poster beschikbaar met de richtlijnen voor bezoekers van winkels. Deze poster is via onderstaande link te downloaden. 

Uitingen voorzorgsmaatregelen Rijksoverheid

Via bijgevoegde bijlage is de poster van de Rijksoverheid over de voorzorgsmaatregelen (inclusief mondkapjesplicht) te downloaden. Koop lokaal-campagne

Meteen in de week waarin de eerste maatregelen werden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, startten wij de campagne 'Koop lokaal, juist nu'. In de eerste weken zijn al meer dan 80.000 Leidenaren bereikt met deze campagne. Daarnaast hebben we samen met Leiden Marketing de pagina Thuis in Leiden opgezet, waar initiatieven van ondernemers die op creatieve wijze met de crisis omgaan worden verzameld. 

Informatievoorziening
Samen met de gemeente verzorgen wij de informatievoorziening over maatregelen die voor ondernemers worden genomen, zowel op lokaal als landelijk niveau. Alle informatie met betrekking tot de coronacrisis is op deze pagina te vinden.

Belangenbehartiging
We staan in nauw contact met de gemeente Leiden om te pleiten voor maatregelen die ondernemers helpen, zoals uitstel van gemeentelijke belastingen en het instellen van stimuleringsmaatregelen.

Parkeercampagne
Er wordt hard gewerkt aan een parkeercampagne die wordt gestart na de crisis, met korting voor bezoekers en het vergroten van de bekendheid van de nieuwe garages.

Winkelcampagne
Na de crisis starten we samen met Leiden Marketing de winkelcampagne 'Trakteer jezelf op Leiden' om mensen weer naar de Leidse binnenstad te trekken.

Evenementen
Waar mogelijk bieden we extra ondersteuning bij evenementen die voor meer bezoekers in de binnenstad zorgen.

Anderhalve-meter-economie
Samen met Leidse ondernemersorganisaties en de gemeente Leiden denken we na over de invulling van de anderhalve-meter-economie. Zo willen we ervoor zorgen dat, vanaf het moment dat het mogelijk is, de Leidse ondernemers weer zo snel mogelijk open kunnen. Heb je zelf ideeën over de invulling van de anderhalve-meter-economie, mail ons dan naar info@centrumvanleiden.nl.

Acht puntenplan voor coronawinter

De impact van de coronacrisis blijft ook in het najaar en de komende winter enorm. Daarom komen we met een acht puntenplan om de coronawinter door te komen.