logo logo
 
 

Vereniging voor ondernemers

In Leiden draagt elke ondernemer en pandeigenaar (alleen niet-woningen) automatisch bij aan de ondernemersverenigingen door middel van een toeslag op de lokale belastingen. Dit geld is bedoeld om de collectieve bestedingen van ondernemers in de gemeente Leiden te financieren en wordt overgedragen aan het Ondernemersfonds. Met dit ‘eigen’ geld wordt de slagkracht van de ondernemers vergroot. Ondernemers kunnen hierdoor zelf dingen mogelijk maken, zonder aan te hoeven kloppen bij de gemeente.

Het bedrag dat het Ondernemersfonds krijgt, verdelen zij naar ratio onder de ondernemersverenigingen die allemaal een eigen gebied vertegenwoordigen. De 6 ondernemersverenigingen in de binnenstad (Haarlemmerstraat, Hartje Leiden, De Bree, Pieterskwartier, HerenDoeza en Beestenmarkt) leggen dit geld bij elkaar en financieren daar het Centrummanagement Leiden mee.

Centrummanagement Leiden zet zich met dat geld in voor een bruisende, aantrekkelijke en economisch vitale binnenstad. Het Centrummanagement houdt zich bezig met verschillende projecten om dit voor elkaar te krijgen. Denk hierbij aan projecten als de retailstrategie om winkels naar de Leidse binnenstad te trekken, het schoon, heel en veilig houden van openbare ruimten en het organiseren van bezoekersaantrekkende evenementen.

Ook zet het Centrummanagement zich in om samenwerkingsverbanden te realiseren tussen ondernemers, vastgoedsectoren, stadspartners en de gemeente om de huidige en de toekomstige kwaliteit van de stad te bewaken en verbeteren. Ten slotte behartigt Centrummanagement de ondernemers richting de gemeente om het gemeentelijke beleid te beïnvloeden en treedt zij op als woordvoerder van de ondernemers naar de buitenwereld.

 

Vragen of actief lid worden?

Vitale ondernemersverenigingen zijn belangrijker dan ooit om de belangen van de ondernemers te behartigen. Zij zorgen voor een goede communicatie naar de consument toe en voor meer activiteiten in de binnenstad, waardoor deze aantrekkelijker is om te bezoeken. Wilt u daaraan een steentje bijdragen?

Neem dan contact met ze op. Dit kan via onderstaande contactgegevens.

Houdt verder de nieuwsbrief/website van uw ondernemersvereniging in de gaten en schuif aan bij een vergadering.

 

Contactgegevens

Haarlemmerstraat

E-mail: info@haarlemmerstraat.nl

Hartje Leiden

E-mail: info@hartjeleiden.nl
Website: www.hartjeleiden.nl

De Bree

E-mail: info@debreeleiden.nl
Website: www.debreeleiden.nl

Pieterskwartier

E-mail: info@pieterskwartier.nl
Website: www.pieterskwartier.nl

HerenDoeza

E-mail: bestuur@herendoeza.nl
Website: www.herendoeza.nl

Beestenmarkt

E-mail: info@centrumvanleiden.nl

 

Mocht u willen weten hoe Centrummanagement in elkaar zit en wat het nog meer doet voor de ondernemers, kijk dan gerust verder op de website, mail naar info@centrumvanleiden.nl of bel naar 071-5140435.