logo logo
 
 

De Leidse Rederij

placehold

 

Stichting De Leidse Rederij is een van de grootste Rederijen in de Leidse omgeving. De stichting wordt draaiende gehouden een grote groep vrijwilligers, één werknemer, Daaf als Directeur en door boegbeeld Peter Labrujère (de oprichter en tevens iconische Leidenaar). De stichting is in het bezit van elf prachtige sloepen in verschillende vormen en maten. Door de diversiteit van de mooie groep vrijwilligers kan iedereen op zijn manier zijn steentje bijdragen aan de onderneming. De vaartochten zijn sfeervol en er wordt in geur en kleur over de stad verteld door de gezellige stuurmannen én stuurvrouwen die de boten besturen. Leiden heeft 28 kilometer aan idyllische grachten, er is geen leukere manier dan de stad te ontdekken via deze grachten. Op een zonnige vrijdag vertelde Daaf mij vol passie en enthousiasme alles over deze geweldige stichting.

 

Het verhaal van Stichting De Leidse Rederij

“Peter Labrujère begon 15 jaar geleden met de watertaxi die mensen vanaf parkeerterrein de Haagweg naar Leiden centrum vervoerde. Uit wat omwegen en met als gedachtegoed "promotie voor het watertoerisme" is Stichting De Leidse Rederij ontstaan; wij verzorgen rondvaarten in Leiden & omgeving en ons motto is Niets is ons te gek! We zijn een flexibele organisatie die rondvaarten doet voor onder andere; toeristen, bruiloften, studenten, particulieren, feesten & partijen. De organisatie kan bestaan dankzij onze groep geweldige vrijwilligers die de rederij samen met ons draaiende houden. Samen met hen doen we ook vaak mee aan evenementen zoals bijvoorbeeld de Peurbakkentocht en in de winter wij organiseren wij samen met het CML de ijsbaan in het centrum.”

 

Wat is het leukste aan ondernemen in Leiden?

“Leiden is een fantastische stad, in feite is de hele stad een openluchtmuseum. De afgelopen 10 jaar is Leiden echt meer gaan bruisen en gezelliger geworden en dat is ook echt mede dankzij de inzet van het Centrummanagement Leiden.”

 

Wat zou je je collega ondernemers willen meegeven?

“Ga eens met je buurman-ondernemer kletsen. Zorg dat je samen nadenkt over ontwikkelingen die je samen kunt bewerkstelligen. Samen moet je de stad draaiend houden, dus gun elkaar ook wat. Eigenlijk komt het erop neer dat je niet tegen bergen aan moet kijken, maar er overheen."