logo logo
 
 

Banketbakkerij/ Lunchroom Snijers

placehold


Banketbakkerij/Lunchroom Snijers is een Leidse klassieker. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1829 en tot op de dag van vandaag kunnen consumenten hier terecht om ambachtelijke heerlijkheden te kopen die al generaties lang op dezelfde manier gemaakt worden. De Lunchroom bevindt zich naast de bakkerij, deze kamer was tot 1900 nog onderdeel van het woonhuis van de Snijers familie. CML ging langs en vroeg Bob Snijers het hemd van het lijf!

Kan je wat vertellen over Banketbakkerij/Lunchroom Snijers
“Onze zaak bestaat al sinds 1829 en is 6 generaties lang doorgegeven van vader op zoon. Inmiddels is mijn vader de eigenaar van de bakkerij dus wanneer ik de zaak overneem ben ik de 7e generatie. Achter ons bedrijf zit eigenlijk de hele familie en we werken allemaal nog steeds hard mee. Na een aantal jaar studeren ben ik toch terecht gekomen in het familiebedrijf. Toen ik jonger was vond ik het bedrijf niet zo interessant, maar naarmate ik ouder werd begon ik me er toch meer in te interesseren.“
 

Wat is het leukste aan ondernemen in Leiden?
“Het allerleukste vind ik de relaxte sfeer die in de stad hangt. De grachten en het historische centrum stralen een bepaalde sfeer uit die ik heerlijk vind. Ook de diversiteit van consumenten die over de vloer komen is in Leiden ontzettend mooi, van studenten tot ouderen, ze komen allemaal.”
 

Waar kent u Centrummanagement Leiden van?
“Centrummanagement Leiden ken ik voornamelijk door evenementen als de kerstmarkt en OPEN. OPEN vindt elke laatste zondag van de maand plaats, onze bakkerij is dan altijd open. Je merkt echt dat dit initiatief meer bezoekers trekt en dat is natuurlijk voor iedereen leuk.”