logo logo
 
 

Leuke Zaak

placehold

Leuke zaak is een sfeervolle kledingwinkel op de Nieuwe Rijn. De winkel bestaat sinds 2011 en verkoopt zowel nieuwe als tweedehands kleding voor een diverse groep vrouwen. De inrichting van de winkel sluit feilloos aan op de uitstraling van het historische pand. Een mix van nieuw en oud, tot in de puntjes uitgewerkt. Wij gingen langs voor een warm gesprek met eigenaresse Josine.

Kan je wat vertellen over Leuke zaak en het begin van je Leidse avontuur?
“Ik ben na de komst van mijn kinderen gestopt met werken om fulltime voor hun te zorgen. Toen zij wat ouder werden ben in begonnen met het sparen van brocante & antiek, dit verkocht in dan twee keer per jaar in mijn achtertuin en dit was eigenlijk altijd zo’n groot succes dat ik er meer mee wilde gaan doen. Toen de kinderen volledig het huis uit waren ben ik ongeveer tegelijkertijd met hen weer gaan studeren. Op mijn 50e begon ik op de Vogue academie in Amsterdam. Als eindproject moesten we een winkelconcept uitwerken en mijn resultaat werd met veel enthousiasme ontvangen. In 2011 ben ik vol passie maar met trillende benen “Leuke zaak” begonnen. “
 

Wie is de persoon achter de Leuke Zaak?
Eigenaresse Josine is een 58-jarige wereldreiziger met een voorliefde voor ondernemen, interieur & mode.
 

Wat vind je het leukste aan ondernemen in Leiden?
“Leiden is een stad met veel historische gebouwen, grachten, de markt en een ontzettend gemoedelijke sfeer. Daarbij is het centrum van Leiden een mooie omgeving om in te werken en het is erg overzichtelijk. Ook zijn de consumenten die bij je naar binnen lopen heel erg verschillend, van studenten, tot toeristen, tot ouderen tot echte Leidenaren, ze lopen allemaal bij je binnen en maken een praatje.”