logo logo
 
 

Happy Tosti

placehold

Het is alweer een jaar geleden dat Happy Tosti zijn deuren opende in de Maarsmansteeg 10A. Om goed te kunnen laten zien hoe leuk Happy Tosti is hebben we niet alleen Mike, de bedrijfsleider van Happy Tosti geïnterviewd, maar ook Daan. Daan is werknemer bij Happy Tosti en vertelde ons graag hoe het is om hier te werken.

Mike vertelde ons over Happy Tosti.
Kunt u wat vertellen over Happy Tosti?

“Happy Tosti is een sociale onderneming die werkt met mensen met een arbeidsbeperking. Meer dan de helft van de mensen die bij Happy Tosti werken hebben een arbeidsbeperking. Eén van onze doelen is om zoveel mogelijk banen te creëren voor deze mensen.
Als hoofdactiviteit maken we tosti’s, het team wordt hier heel goed in begeleid, zodat het voor de werknemers makkelijker is om aan de slag te gaan. Op deze manier willen wij onze werknemers introduceren op de arbeidsmarkt, we willen hen zoveel mogelijk leren. Dit alles zodat ze makkelijker kunnen doorstromen naar een volgende baan.”

Wat maakt Happy Tosti uniek?
“We geven mensen met een arbeidsbeperking echt een kans en het is onwijs mooi om te zien dat dit zo gewaardeerd wordt. Deze werknemers geven veel aan ons, niet alleen in de vorm van hun taak doen, maar ook door heel veel positiviteit uit te stralen. Deze medewerkers hebben ook een echt arbeidscontract en verdienen dus ook hun eigen salaris. Voor deze mensen betekent het ontzettend veel om een eerste echte baan te hebben, het is mooi om deze kans te kunnen bieden.”

“Het is mooi om te zien dat Happy Tosti zo positief is ontvangen in Leiden. We hebben een leuk concept, maar het is altijd leuk als het positiever uitpakt dan verwacht.”

Daan vertelde ons hoe het is om bij Happy Tosti te werken.
“Afgelopen half jaar heb ik alleen maar in de keuken gestaan, omdat ze van mij een chef wilde maken en dat is zeker gelukt. Het leukste werk om te doen vind ik het bouwen van tosti’s. Daarnaast vind ik het heel leuk om in de bediening te staan, dan kan ik mensen helpen. Het leukste hieraan vind ik het contact met mensen.”

Hoe gaat het samenwerken met collega’s?
“Het samenwerken gaat zeker goed, af en toe maak je ook een grapje maar dat hoort erbij natuurlijk. En ja, ik heb ook wel echt goede collega’s, dus ik kan goed met ze samenwerken. Ik maak hier ook vrienden, zo kan ik het heel goed vinden met Kevin. Het is altijd leuk als ik met hem samen mag werken.“

Wat denk jij dat het belangrijkste is bij Happy Tosti?
“Ik denk dat het belangrijkste de positiviteit is en dat je ook echt je best doet als je hier werkt. En altijd met een lach op je gezicht natuurlijk. Dingen die hierbij helpen zijn de schommels die hier hangen. Het is echt leuk om te zien dat er toeristen langskomen en speciaal naar binnen komen om er foto’s van te maken.”  

Het Centrummanagement Leiden bedankt Happy Tosti voor de tijd, maar vooral ook voor de inspirerende positiviteit. Heel veel plezier en succes!