logo logo
 
 

FAAS est 2016 Flowers and more

placehold

 

Al tien jaar lang pakt eigenaresse Helmi Faas van ‘Faas est.2016 Flowers and more’ uit met haar schitterende kerstwinkel. Donderdag 9 november opende Helmi voor de 10e keer een prachtige kerstwinkel die tot en met 24 december te vinden is aan de Breestraat 119.

Wat is het verhaal achter de kerstwinkel?
“Het is tien jaar geleden ontstaan door een pand te huren ergens in Leiden en daar drie maanden lang een pop-up te beginnen. Destijds zat het nog op de Langebrug, van daaruit is het een traditie geworden dat we elk jaar ergens een pop-up beginnen met de kerstwinkel. Nu ik sinds anderhalf jaar een eigen winkel heb pop ik hier natuurlijk in up. We blijven ondertussen wel een bloemenwinkel, maar het is leuk om dit concept al tien jaar door te kunnen zetten.”

Wat voor verschil merkt u tussen de eerste en de tiende editie?
“Wat we vooral merken is dat we nu een hele grote vaste klantenkring hebben. Er wordt zelfs van tevoren gebeld om te vragen wanneer de winkel weer omgetoverd gaat worden, dat is erg leuk natuurlijk! Verder merk ik ook dat we nu veel meer klanten trekken dan toen we een pop-up concept waren. Ieder jaar pakken we flink uit met de kerstwinkel, maar nu we dit jaar een jubileum vieren doen we er nog een schepje bovenop!”

Wat is er te koop tijdens deze kersteditie?
“Alles, niet alleen de versieringen die aan de bomen hangen. Je kunt namelijk de hele boom kopen inclusief versieringen. De boom wordt zelfs thuis opgezet. We hebben voor ieder wat wils: eigentijds, traditioneel, hip of stijlvol. Trends en tradities komen hier samen.”

Wat zou u aan anders ondernemers als tip willen meegeven?
“Het is belangrijk om in deze tijd van het jaar uit te pakken en te laten zien wat je kan en wie je bent. Als je dat naar buiten uitdraagt kun je als ondernemer/ onderneemster al heel veel bereiken. Kijk goed naar de regelgeving en wat de mogelijkheden zijn aan de voorkant van de winkel. Verder is het belangrijk om veel aandacht te trekken en het straatbeeld levendig te maken, daar hebben we allemaal profijt van!”