logo logo
 
 

De Vliegershop

placehold

21 maart 2018, te Leiden.

Dit jaar bestaat ‘De Vliegershop’ 25 jaar. Wij gingen langs bij Dagobert Schulp, eigenaar van de Vliegershop, om er achter te komen wat zijn geheim is.

Kunt u mij iets vertellen over de Vliegershop?

“De Vliegershop is een winkel waarvan ik in 1993 dacht dat het een kans van slagen had. Het begon allemaal toen ik nog werkte in een modelbouw winkel. Steeds meer klanten vroegen om vliegers maar mijn toenmalige collega’s waren hier minder geïnteresseerd in. Ik ben het gaan uitzoeken en zag er wel potentie in. Er was nog geen vliegerwinkel in Leiden en omstreken. Ik wilde toch al wat voor mijzelf beginnen dus ben ik begonnen in een steegje van de lange mare, daarna hebben wij 9 jaar in de Haarlemmerstraat gezeten en nu al 15 jaar op de Turfmarkt 2.”

“De mensen die de Vliegershop niet kennen denken natuurlijk dat wij alleen vliegers verkopen, maar niets is minder waar. Bloed kruipt waar het niet gaan kan, dat geldt ook voor mijn liefde voor de modelbouw. In de Haarlemstraat-tijd is dat er langzaam aan bij gekomen. De reden dat wij nu ook spellen verkopen is door de interesse van mijn collega, zo is het assortiment steeds breder maar ook dieper geworden. We hebben naast ganzenbord en mens-erger-je-niet ook veel complexere spellen in het assortiment.”

Wat is het geheim van de vliegershop?

“Hoe ik het zie: ‘als je iets begint moet je er wel zelf achter staan’. Dan heb ik het niet over de winstmarge van een product, maar echt achter je product zelf. Ik pretendeer niet de beste ondernemer te zijn, maar ik denk dat dit het geheim is van het ondernemerschap, niet alleen van ons. Als het personeel en de eigenaar begaan zijn, en echt hun ziel en zaligheid erin stoppen, dan kan je veel geloofwaardiger over komen en dat is echt belangrijk om klanten te binden.”

Centrummanagement Leiden bedankt Dagobert en ‘De Vliegershop’ voor het interview en wenst ze nog vele mooie jaren toe.