logo logo
 
 

City Hotel Nieuw Minerva

placehold

Het familiebedrijf City Hotel Nieuw Minerva is al 35 jaar gevestigd in Leiden. In de in Oudhollandse sfeer ingerichte “Blauwe Zaal” gingen wij het gesprek aan met Katinka, partner van eigenaar Kees Bos. Zij vertelde ons graag meer over het ondernemen op de Boommarkt 23.

Wie zijn de mensen achter de onderneming?

“Op dit moment runnen mijn partner Kees Bos en ik het hotel. Dit is niet altijd zo geweest, de ouders van Kees hebben het hotel namelijk in 1983 samen overgekocht en zijn moeder heeft het eigenlijk altijd gerund. In het jaar 2000 namen Kees en zijn zus Jet het hotel over, Jet besloot vorig jaar om een stap terug te doen van het hotel. Sindsdien ondersteun ik Kees door verschillende managementtaken op mij te nemen zoals sales, marketing en personeelszaken.”

“Wij zijn enorm trots op de loyaliteit van onze werknemers, zo is onze receptioniste Miriam al bijna 20 jaar hier werkzaam. Assistent bedrijfsleidster Jeanette is zelfs al 25 jaar bij ons in dienst! Jeannette startte in 1993 als leerling-kok en is altijd bij ons blijven werken. Reinanke, die naast haar studie begon als receptioniste, heeft zich zo doorontwikkeld dat ze zich ook bezig houdt met de sales!”

Kunt u iets vertellen over City Hotel Nieuw Minerva?

“Het hotel bestaat uit 35 unieke hotelkamers, een vergaderzaal, een restaurant en een bar. Wij zijn een gezellig hotel met een gezellig team. Er hangt altijd een informele sfeer, dat vinden wij heel belangrijk. Het is een hotel waar zowel de zakelijke als de toeristische gast zich thuis voelt. Het pand is ingericht in Oudhollandse stijl maar wel van alle gemakken voorzien. Gasten geven vaak aan dat het huiselijk aanvoelt, anders dan de moderne hotels.”

“Een leuk weetje is dat één keer per jaar dé leukste rij van Leiden langs ons hotel komt. Op 3 oktober, bij de uitreiking van Haring en Wittebrood, staat de rij vanaf de Waag langs onze deur tot aan het Kort Rapenburg. Wij staan dan klaar met koffie en thee!”

Wat zou u de ondernemers van Leiden willen meegeven?

“Leiden is een stad met een rijke historie. Als je je richt op bezoekers van buitenaf dan is het verstandig om je op die rijke historie te richten. Het is wat Leiden uniek maakt in de wereld. Om deze reden komen zowel zakelijke als toeristische reizigers hier naartoe. Probeer de historie niet te veel weg te stoppen, heb er oog voor en maak het onderdeel van je bedrijf. Leidenaren zelf waarderen dit ook zeer zeker.”

Het Centrummanagement bedankt City Hotel Nieuw Minerva voor het gezellige en interessante interview. Veel plezier en succes in de toekomst!