logo logo
 
 

Antraciet Living & Fashion

placehold


Op Nieuwe Rijn 29 in Leiden is sinds zes jaar Antraciet Living & Fashion gevestigd. Volgens eigenaresse Tanja Deurloo is het de mooiste plek van Leiden om een onderneming te hebben. Tanja is een echte onderneemster die elke dag de passie voor haar werk uitstraalt, en dat zie je terug in de winkel en op haar social media kanalen. We spraken met Tanja over haar mooie winkel Antraciet.

Kunt u wat vertellen over de winkel?
"Voordat ik met de winkel opende werkte ik voor een modelabel, het was mijn droom om ooit een eigen winkel te openen. Antraciet is een concept/ multi-brandstore waar je terecht kan voor merken die niet overal te vinden zijn. In veel steden zie je al veel winkels van grote retailformules die veel op elkaar lijken. Klanten willen graag vernieuwing en exclusiviteit en dat wil ik hen graag bieden! Daarnaast vind ik het heel belangrijk om het verhaal achter de kleding te vertellen: Waar is de kleding gemaakt en is de kleding op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd? Maatschappelijk verantwoord ondernemen is steeds belangrijker en zal alleen nog maar belangrijker worden.

Bij Antraciet verkopen we niet alleen kleding, maar ook interieuraccessoires, sierraden, verzorgingsproducten en boeken over bijvoorbeeld slow living, architectuur en kunst.
De mix die op deze manier in de winkel gecreëerd wordt, zorgt voor een unieke sfeer. Er komen vaak bloggers op bezoek die een leuk stuk schrijven over ons, natuurlijk altijd leuk voor de free publicity!"

Hoe denkt u over de locatie, de Nieuwe Rijn?
"Persoonlijk vind ik de Nieuwe Rijn in ‘Hartje Leiden’ de mooiste plek van Leiden. De perfecte combinatie van winkels én horeca, wat zorgt voor een fantastische sfeer! Zeker in de zomer als de bootjes langsvaren en de terrassen vol zitten is de sfeer geweldig en op zaterdag is het natuurlijk altijd druk en gezellig vanwege de markt.

Van toeristen en dagjesmensen horen we regelmatig dat ze ‘Hartje Leiden’ het leukste stukje winkelgebied van Leiden vinden. De winkels zijn onderscheidend vanwege kleine zelfstandigen. Het is als stad belangrijk om onderscheidend te zijn, daar komen onze bezoekers tenslotte voor."

Als u een tip zou kunnen geven aan (potentiële) ondernemers in Leiden, wat zou dat dan zijn?
“Service is enorm belangrijk. Zorg dat je met jouw klanten een praatje of oogcontact maakt zodat zij weten dat zij gezien worden. Ook is het belangrijk om met een doelstelling te werken, ‘waar wil ik heen en hoe kom ik daar?’ is de vraag die je jezelf voortdurend moet blijven stellen.”

Centrummanagement Leiden bedankt Antraciet living & fashion voor de inspiratie en wenst Tanja heel veel succes!