logo logo
 
 

Leidsglas

placehold

Op 31 januari 2019 heeft wethouder Yvonne van Delft in de raadscommissie van de gemeente Leiden het voornemen aangekondigd om aankomende 2 & 3 oktober te willen werken met eco-glazen met statiegeld.


Hiermee loopt de stad vooruit op het Europese besluit om wegwerpplastic te verbieden vanaf 2021. Ook dragen we zo bij aan de bewustwording onder bezoekers, dat de wegwerpcultuur in Leiden verleden tijd is.

Werkgroep Leidsglas
In de afgelopen periode is verkend hoe we het gebruik van eco-glazen op stadsbrede evenementen mogelijk kunnen maken. Hiervoor is op 4 december 2018 een groep bijeengekomen om kennis en uitdagingen op dit gebied te delen. Op 10 januari heeft een Leidse delegatie, bestaande uit organisatoren, ondernemers en gemeente, een bezoek aan Gent gebracht om meer informatie op te halen over hoe de feestorganisatoren daar in de binnenstad het werken met eco-glazen hebben aangepakt. Daaruit kwam de werkgroep Leidsglas voort, onder leiding van Siebe Winnubst en Nilles Raken, in samenwerking met de Koninklijke Horeca Nederland, Café Vereniging Leiden, Gemeente Leiden, Centrummanagement Leiden, 3 October Vereeniging en Leiden Marketing.

Bijeenkomst
Op woensdag 13 maart zullen evenementenorganisatoren, horecaondernemers die doorgaans een buitentapvergunning hebben, standplaatshouders die fris verkopen en andere betrokkenen bij de organisatie van de 2 & 3 oktoberfestiviteiten bij elkaar komen. 

Centrummanagement Leiden draagt, samen met de partners uit de hierboven beschreven werkgroep, zorg voor de projectcoördinatie om de implementatie van de eco-glazen tot een duurzaam succes te maken.

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan contact op met Nilles Raken via nilles@leidsglas.nl of met Siebe Winnubst via siebe@leidsglas.nl

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems