logo logo
 
 

‘Leidse parel: opvolger gezocht’: word de nieuwe eigenaar van Fiorella

De Leidse binnenstad bezit een uniek aanbod aan winkels en horecagelegenheden, waardoor bezoekers uit het hele land de winkelgebieden van de Sleutelstad weten te vinden. CML ondersteunt ondernemers die hun zaak ter overname aanbieden.

Om ervoor te zorgen dat Leiden ook in de toekomst een bruisende binnenstad houdt, ondersteunt het Centrummanagement Leiden onder het motto ‘Leidse parel: opvolger gezocht’ ondernemers die een opvolger zoeken voor hun onderneming. Na het succes bij het vinden van een opvolger voor Comtesse, richt het Centrummanagement nu de schijnwerper op Fiorella.

Na meer dan drie decennia in de Burgsteeg gevestigd te zijn geweest met haar dameskledingzaak, zoekt eigenaar Karoline Laurier een geschikte overnamekandidaat. ‘We hebben ons bijna 35 jaar met veel plezier voor onze zaak ingezet, maar vinden het nu tijd om het roer om te gooien en meer tijd te nemen voor dingen die ook belangrijk voor ons zijn. Om onze bijzondere winkel toch voor Leiden te behouden, zoeken we iemand die het stokje van ons wil overnemen’, aldus Karoline. In alle jaren dat Fiorella in Leiden gevestigd was, groeide het uit tot een kledingwinkel waar vrouwen van alle leeftijden, van moeders en dochters tot hele vriendinnengroepen, terecht konden voor hun kleding. Karoline: ‘We leggen daarbij de nadruk op vrouwelijke én stoere kleding, waarbij we ook modemerken hebben die in Leiden alleen bij ons verkrijgbaar zijn’.

Op de vraag waar het geheim van Fiorella in zit, antwoord Karoline dat persoonlijke aandacht de sleutel tot succes is: ‘Door de tijd te nemen voor klanten en de kennis die wij hebben over de producten die we verkopen, hebben we ervoor gezorgd dat we een begrip in Leiden zijn geworden’. Dat Fiorella tot een van de Leidse parels behoort, werd in 2019 nog eens bevestigd, toen de kledingwinkel werd uitgeroepen tot Winkel van het Jaar in de Leidse regio. Karoline: ‘Een overnamekandidaat neemt dan ook niet alleen een bijzondere winkel over, maar ook onze grote, vaste klantenkring.’ De overname van Fiorella is mogelijk vanaf mei of juni 2021. Geïnteresseerden kunnen via info@centrumvanleiden.nl hun interesse kenbaar maken.

Over ‘Leidse parel: opvolger gezocht’
Het in stand houden van de economische vitaliteit van de Leidse binnenstad – een van de grootste werkgevers in de regio – is een van de kerntaken van het Centrummanagement. Onder het motto ‘Leidse parel: opvolger gezocht’ zetten we ons netwerk en communicatiekanalen in om opvolgers te vinden voor winkels en horecagelegenheden die voor het unieke karakter van de Leidse binnenstad zorgen. Eind 2020 ondersteunde het Centrummanagement de zoektocht naar een nieuwe opvolger voor lederwarenwinkel Comtesse, en met succes: vanaf 1 maart nemen twee nieuwe ondernemers de winkel over, waarmee de winkel ook voor de toekomst behouden blijft voor de Breestraat. De komende tijd gaat het Centrummanagement Leiden meer ondernemers helpen bij het vinden van opvolging.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems