logo logo
 
 

Een half jaar centrummanager: Gijs kijkt terug

Vorige week was ik precies een half jaar centrummanager. Ik wist dat het een uitdagende baan was waarbij je veel ballen tegelijkertijd in de lucht moet houden, maar dat corona er daar een van was had niemand kunnen verwachten.


Mijn eerste 6 maanden liepen daarom ook anders dan ik had verwacht net zoals bij iedereen. Waar ik me had voorgenomen veel in de binnenstad te zijn, zat ik ineens heel veel thuis (wat overigens ook in de binnenstad is). Gelukkig had ik net voor corona al kennisgemaakt met een 70-tal ondernemers door een aantal uur met ze mee te lopen in hun winkel of horecazaak. Daarnaast zat ik ineens ook heel veel om tafel met de gemeente om het te hebben over uitstel van lokale belastingen, uitbreiding van terrassen, het opzetten van de regionale winkelcampagne Trakteer jezelf op Leiden of het inrichten van de 1,5 meter samenleving.

Wat betreft dat laatste denk ik dat alle ondernemers, bewoners en iedereen die er aan bij heeft gedragen dat Leiden op een veilige en verantwoorde manier weer is open gegaan, een groot compliment verdient. Laten we dat met z’n allen volhouden omdat dat het beste is voor Leiden en onze binnenstad.

Ik heb me echter niet alleen met corona bezig gehouden. Het behartigen van de belangen van de Leidse ondernemers ging gewoon door. Het nieuwe evenementenbeleid, de nieuwe horecavisie, de toekomst van het stationsgebied en Schipholweg, de precieze busroutes van het station naar de binnenstad en terug, fietsparkeren op de Breestraat en het nieuwe fietsbeleid zijn allemaal onderwerpen waar ik me mee bezig heb gehouden.

Precies daarom hecht ik ook aan goede contacten met de ondernemers. Ik wil heel graag weten op welke manier ik jullie het beste kan vertegenwoordigen op al die dossiers en dat gaat het beste als de lijntjes heel kort zijn. Het komende half jaar hoop ik daarom nog veel ondernemers te ontmoeten en te spreken. Wil je dat ik een keertje bij je langsloop laat me dat vooral weten en ik kom langs.

Maar eerst ga ik een tweetal weekjes vakantie vieren in eigen stad. Centrummanagement blijft in deze tijden uiteraard open en bereikbaar. Tot snel.

Mede namens het hele team, wens ik jullie een goede zomer toe en blijf gezond.

Gijs

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems