logo logo
 
 

Centrummanagement Leiden zoekt nieuwe idee├źn voor de Winter Wonder Weken

Met de vakantie voor de boeg lijken de Leidse Winter Wonder Weken nog ver weg. Toch is de voorbereiding al in volle gang. Daarbij werpt Corona ook voor de Winter Wonder Weken zijn schaduw vooruit.


Daarom doet het Centrummanagement Leiden vandaag de oproep aan inwoners en ondernemers om creatief mee te denken over de vraag hoe we met elkaar de Leidse binnenstad veilig en verantwoord in kerstsfeer kunnen brengen.

De maatregelen om de verspreiding van Corona te beperken, maken de organisatie van grote publieksevenementen als de Drijvende Kerstmarkt lastig. Voor de Drijvende IJsbaan wordt de komende weken bekeken of en hoe deze op een veilige en verantwoorde manier kan worden gerealiseerd. Gelukkig komt Sinterklaas wel, maar ook dat feest zal dit jaar anders zijn dan andere jaren.

Centrummanager Gijs Holla: ‘Bij de organisatie van de Winter Wonder Weken staat de veiligheid van onze bezoekers en vrijwilligers voorop. Daarom kijken het bestuur van Centrummanagement en onze partners goed naar de mogelijkheden voor dit jaar. In de praktijk lijkt een Drijvende Kerstmarkt met de anderhalve meter afstand-regel moeilijk haalbaar. Daarom gaan we op zoek naar andere ideeën om de binnenstad in kerstsfeer te brengen’.

Samen nadenken over de decembermaand
De Centrummanager roept Leidenaren op mee te denken en met nieuwe ideeën te komen voor de invulling van de Winter Wonder Weken: ‘Als het niet kan zoals het ging, dan gaan we het doen zoals het kan. Daar willen we met de stad over nadenken’. Inwoners en ondernemers kunnen ideeën voor kleinschalige evenementen of de aankleding van een sfeervolle binnenstad tijdens de Winter Wonder Weken sturen naar info@centrumvanleiden.nl. Holla: ‘Dit jaar hebben we, nog meer dan anders, de creativiteit van de hele stad nodig: op welke manier kunnen we bijvoorbeeld wel een markt organiseren of liggen er mogelijkheden voor andere activiteiten?’ Onder de inzenders wordt een Trakteerkaart ter waarde van €50, besteedbaar bij meer dan 100 Leidse winkeliers en horecagelegenheden, verloot.

Volgend jaar
Het Centrummanagement verwacht na de zomer meer duidelijkheid over de Winter Wonder Weken. In 2021 wordt er weer zoals vanouds een kerstmarkt en ijsbaan in Leiden georganiseerd. Holla: ‘Leiden heeft echt iets unieks te bieden, met de enige Drijvende Kerstmarkt en IJsbaan van Europa. We gaan er dan ook vanuit dat we volgend jaar weer de feestdagen op de Nieuwe Rijn kunnen vieren’.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems