logo logo
 
 

Haarlemmerstraat-Oost: sinds start project veertien nieuwe winkels gevestigd

De Haarlemmerstraat-Oost is weer een aantrekkelijke winkelstraat. In 2019 begon Centrummanagement Leiden in samenwerking met de Gemeente Leiden een campagne om de leegstand in dit gedeelte van de binnenstad te verlagen, en met succes!

De leegstand in de Haarlemmerstraat-Oost is met 63% gedaald. Vanwege dit succes heeft Centrummanagement Leiden besloten om onder het motto Boost de Breestraat de komende tijd ook in de Breestraat extra in te zetten op het aantrekken van nieuwe ondernemers.

Door oproepen in de media, het actief contact houden met betrokken partijen als makelaars en retailers, en het verruimen van de bestemming van panden is het gelukt een juiste mix aan ondernemers aan te trekken naar dit gedeelte van de Haarlemmerstraat. Met het vestigen van verschillende start-ups en nieuwe ondernemingen, is dit gedeelte van de winkelstraat de broedplaats van de Haarlemmerstraat geworden.

Centrummanager Gijs Holla is enthousiast over de aanpak van de Haarlemmerstraat-Oost: ‘Door de samenwerking tussen de gemeente Leiden, makelaars, vastgoedpartijen en het Centrummanagement Leiden is het gelukt om 14 nieuwe winkels te openen’. Daarnaast werd er in samenwerking met de Rabobank een winactie voor winkelruimte georganiseerd. Holla: ‘Alle inspanningen hebben ertoe geleid dat er nu een goede verscheidenheid aan winkels zijn gevestigd in dit deel van de Haarlemmerstraat, zoals horeca, kledingwinkels en een juwelier. Dat is samen met de komst van de Zara fantastisch nieuws voor de Haarlemmerstraat’. Nog niet alle panden zijn gevuld: voor twee winkelruimtes is concrete belangstelling, voor de overige 6 panden wordt nog gezocht naar enthousiaste ondernemers.

Vanwege het succes van de aanpak van de Haarlemmerstraat-Oost, zal Centrummanagement zich nu onder het motto Boost de Breestraat richten op het zoeken van ondernemers voor leegstaande panden in deze winkelstraat. Holla: ‘We hebben een goede werkwijze gevonden waarmee we een verdere bijdrage kunnen leveren aan het behouden van een aantrekkelijke binnenstad. Wij gaan nu kijken hoe we op dezelfde manier de levendigheid van de Breestraat verder kunnen verbeteren’. Daarnaast verwacht Holla dat deze samenwerking ervoor gaat zorgen dat leegstand als gevolg van de coronacrisis effectief aangepakt kan worden.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems