logo logo
 
 

placehold


Retailsloep 2018


Op vrijdag 25 mei heeft de derde editie van de Retailsloep plaatsgevonden. Een boot vol nieuwsgierige ondernemers verdiepte zich in de kansen die de Leidse binnenstad te bieden heeft!
placehold


In de gloednieuwe parkeergarage onder de Lammermarkt werden de ondernemers ontvangen met lekkere koffie van Beans on Wheels. De parkeergarage is sinds april 2017 open en heeft over 7 verdiepingen plek voor 525 auto's.

Interim centrummanager Hans Gennotte heette de groep van harte welkom en vertelde over de bijzondere plaats van ontvangst onder het gloednieuwe cultuurplein te midden van het cultuurkwartier. In het cultuurkwartier liggen o.a. de Leidse Schouwburg, het Scheltemacomplex, poppodium Gebr. de Nobel, het toekomstige Kijkhuis en museum de Lakenhal dat momenteel wordt gerenoveerd.  

placehold


Aan boord van de sloep 'Cocusmacroon' stelden de ondernemers en andere aanwezigen zich aan elkaar voor door middel van een 'elevator pitch'. Iedereen kreeg 1 minuut om zichzelf voor te stellen en te vertellen waarom zij meevaren met de Retailsloep. 

Na de pitches werd er genetwerkt tot de sloep aanmeerde bij het Stadhuis voor het volgende onderdeel. 

placehold


Om 15:30 uur werd men ontvangen op het stadhuis door de nieuwe wethouder Werk, Economie en Cultuur, Yvonne van Delft.

Yvonne van Delft stelde zich voor aan de groep potententiële ondernemers, waarna zij het woord gaf aan Hans Gennotte. Middels een presentatie vertelde Hans onder andere over de laatste ontwikkelingen op gebied van retail, de verschillende sfeergebieden en de mogelijkheden die er zijn rondom blurring.  

De presentatie is op aanvraag beschikbaar via
whitney@centrumvanleiden.nl.

placehold


Na de presentatie in het stadhuis werd de route vervolgd voor een bezoek aan de Young Rembrandt Studio. De Young Rembrandt Studio aan de Langebrug 89 is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route, maak in 7 minuten kennis met de jonge Rembrandt.

Het pandje aan de Langebrug werd twee jaar geleden al door Centrummanagement Leiden en Leiden Marketing gehuurd met de intentie om hier een deel van het Rembrandt verhaal te vertellen. Voor Leiden Marketing betekent de Young Rembrandt Studio een versterking op de associatie van Leiden met de jonge Rembrandt, voor Centrummanagement Leiden is het een mooie kans om ondernemers te laten profiteren van extra bezoekersactiviteit.

Na het bezoek aan de Young Rembrandt Studio werd de Retailsloep afgesloten met een inspirerende netwerkborrel bij Café l'Esperance. 


Met dank aan de Hans Jonker voor het maken van de foto's.


Ook ondernemen in Leiden? Neem contact op met de vestigingsadviseur van het Centrummanagement via
ondernemen@centrumvanleiden.nl of via 071-5140435.