logo logo
 
 

BinnenstadsBorrel feestelijke aftrap voor openingsfestival nieuwe winkelrondje

placehold

Woensdagavond 8 november vond in de Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal in Leiden de zesde editie van de BinnenstadsBorrel plaats.


De borrel was gedeeltelijk buiten, in het aangrenzende Catharinahof, welke door de aanleg van de Catharinasteeg is ontstaan. Het Catharinahof is daarmee het 36e hofje van Leiden. De BinnenstadsBorrel was meteen de aftrap voor het vierdaagse openingsfestival om de realisatie van het nieuwe winkelrondje te vieren.

Gastvrouw Nanette Ris, Algemeen Directeur van de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, opende de bijeenkomst en verwelkomende de ruim 200 aanwezigen.

Nieuwe voorzitter
Hans Gennotte, Interim Centrummanager, blikte kort terug op alle ontwikkelingen van de afgelopen periode, met daarin o.a. een overzicht van alle nieuwkomers in het Leidse retaillandschap. Dit zijn er dit jaar meer dan 50. Ook keek hij vooruit. Inhoudelijk werd o.a. ingegaan op het manifest 'Leiden Ondernemende Stad 2018/2022', waarin BV Leiden, Leiden Bio Science Park, Centrummanagement Leiden en samenwerkende bedrijventerreinen de samenwerkingsagenda hebben opgenomen en politieke partijen nadrukkelijk vragen in hun verkiezingsprogramma steun uit te spreken over deze agenda. Ook VNO-NCW Rijnland steunt dit manifest. Daarnaast presenteerde hij het voltallige bestuur van het Centrummanagement Leiden met daarin een aantal nieuwe gezichten. Hans Gennotte: ‘Onze bestuursleden vertegenwoordigen ieder een andere sector uit de binnenstad. Allen dragen de stad een warm hart toe. Ik heb dan ook enorm veel zin om met deze mensen aan de slag te gaan en Leiden nog aantrekkelijker, bruisender en economisch vitaal te maken.’. Een van die nieuwe gezichten is Hans Janssens, de nieuwe voorzitter van Centrummanagement Leiden. Hans Janssens: ‘Leiden biedt een unieke combinatie van ondernemerschap, kennis en cultuur. Door samenwerking en gedeeld enthousiasme is in de afgelopen jaren veel bereikt en kunnen we de toekomst zonnig tegemoet zien.’.

Aanmoedigingsprijs
Erik Versnel, Directievoorzitter Rabobank Leiden-Katwijk, reikte de aanmoedigingsprijzen uit, voortkomende uit de reeks Kennis&Kunde workshops die speciaal voor ondernemers georganiseerd worden. BetterBagels (horeca), Meet&Make (retail), de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal (cultuur) en Stichting De Leidse Rederij (diensten) waren de gelukkigen. Zij hebben op succesvolle wijze de theorie van de workshops weten om te zetten in de praktijk.

Proost!
Wethouder Robert Strijk, wethouder Paul Laudy en Maarten Stam van MRP Development proostten samen met alle nieuwe ondernemers en de ondernemersverenigingen op het nieuwe winkelrondje, dat met het gereedkomen van de Catharinasteeg is gerealiseerd. De aansluitende netwerkborrel volgde op wederom een unieke locatie.

Het doel van de BinnenstadsBorrel is om retail, horeca, cultuur, vastgoed, onderwijs, organisatoren en ondernemende bewoners bij elkaar te brengen en te laten netwerken. De borrel wordt georganiseerd door de ondernemersverenigingen Beestenmarkt, Breestraat, Haarlemmerstraat, Hartje Leiden, HerenDoeza, Pieterskwartier en Koninklijke Horeca Nederland, Vecovab, Ambulante Handel, Hoteloverleg, Café Vereniging Leiden en Centrummanagement Leiden.

Openingsfestival
Het openingsfestival vindt plaats van donderdag 9 t/m zondag 12 november. Vanaf 15.55 uur is men van harte welkom in de Catharinasteeg voor een spetterende openingsshow. De show vindt plaats op de Aalmarkt en de Catharinabrug. De show bestaat uit verschillende onderdelen, een samenspel van muziek, dans en internationale straattheateracts. Voor het volledige programma van de vier festivaldagen is te vinden op de website www.leidenisopen.nl.

Foto: Hans Jonker.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems