logo logo
 
 

Niet fietsen in voetgangersgebied

placehold

Centrummanagement Leiden organiseert samen met ondernemers en Handhaving een actie tegen het fietsen in voetgangersgebieden in het centrum.


Winkels open, fietsers lopen! Onlangs kondigden wij aan dat er in de maand april een positieve actie zal worden gehouden om de Leidse winkelstraten nog veiliger te maken voor het winkelend publiek. Steeds meer winkeliers ervaren overlast van fietsers in gebieden voor voetgangers. Fietsers die keurig naast hun fiets lopen krijgen een compliment en een bloemetje. Inmiddels hebben de eerste rondes (welke deze maand op verschillende dagen, tijden en locaties in het centrum worden georganiseerd) plaatsgevonden. De actie wordt positief ontvangen en is een groot succes.

Daaf Sloos, voorzitter Keurmerk Veilig Ondernemen, deelde tijdens één van die rondes ook bloemen uit: “Het was leuk om te zien hoe het publiek reageerde op de ontvangst van de bloemen. De mensen die netjes met hun fiets aan de hand liepen waren over het algemeen goed op de hoogte van de regels. Doel van deze actie is natuurlijk om bewustwording te creëren, ook bij de mensen die de regels niet kennen of naleven. Leuk om hierin samen met ondernemers en handhaving op te trekken!”

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems