logo logo
 
 

Fietsenstalling onder de Waag langer open

placehold

Ga je in Leiden uit eten, naar de film, of het theater? Vanaf maandag 12 augustus kun je je fiets ook 's avonds in de gratis Waagstalling zetten.


De fietsenstalling is dan op maandag tot en met zaterdag van 08:00 uur ’s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts geopend en op zondag van 11:00 uur tot 22:00 uur.


Leiden is een echte fietsstad, twee van de drie Leidenaren fietst dagelijks. We zijn de derde fietsstad van Nederland. De gemeente wil het fietsgebruik nog ruimer baan geven met verdere verbetering van fietspaden en met extra fietsenstallingen in de binnenstad en bij wijkwinkelcentra.


Proef tot april 2020

De nieuwe openingstijden zijn onderdeel van een proef in 2019 en 2020, waarmee wethouder Martine Leewis inzet op het stimuleren van het fietsen in de binnenstad. Als de stalling langer open is, kunnen meer fietsers hun fiets gedurende de hele dag en avond in de stalling kwijt.

Als meer fietsers hiervan gebruikmaken, vermindert dit het aantal fietsen op de stoepen van de Breestraat. Ruimere openingstijden zal het ook voor bewoners en werknemers in de buurt aantrekkelijker maken om hun fiets in de stalling te zetten. Op basis van een evaluatie, waarin het gebruik van de stalling in de avonduren en op zondagen naar voren zal komen, wordt besloten of en op welke manier de proef wordt voortgezet.


De fietsenstalling, met ingangen aan de Breestraat (naast de Hudson’s Bay) en de Aalmarkt (naast de Waag), biedt plaats aan maximaal 880 fietsen. Er zijn altijd twee medewerkers aanwezig die toezicht houden.

NB: op feestdagen is de Waagstalling gesloten.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems