logo logo
 
 

De Nachtwinkel een tijdelijke oplossing voor leegstand in de winkelstraat!

placehold

De komende twee weken kan er van woensdag t/m zaterdag vanaf 16:00 uur worden geluisterd naar de online radiozender.


Leiden, 25 juli 2018

Vanaf vanmiddag 16:00 uur draait de online radiozender 'De Nachtwinkel' zijn eerste plaat vanuit de etalage van Haarlemmerstraat 192. De Nachtwinkel is een tijdelijke creatieve oplossing voor de leegstand in de Haarlemmerstraat Oost. 

"De creativiteit in de stad groeit en bloeit. Broedplaatsen zijn ervoor om beginnende artiesten, kunstenaars en ondernemers samen te brengen. Hieruit kunnen mooie samenwerking voortkomen die de aantrekkingskracht van de stad en gebieden kan vergroten. De Nachtwinkel wil zo'n broedplaats zijn en aandacht vragen voor de nachtelijke verhalen van de stad. Dit gaan we met heel veel plezier en enthousiasme doen in de Haarlemmerstraat-oost (192). Hiermee zetten we de eerste stap om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in dit 'nieuwe' gebied.", alsdus Marcel van Schooten van Subblicious.

"De retailstrategie van het Centrummanagement Leiden is erop gericht om de aantrekkingskracht van een gebied te vergroten. Hiervoor is een juiste mix tussen aanbod, inrichting en marketing nodig. De aantrekkingskracht van dit gebied is de laatste jaren afgenomen en roept om actie. In overleg met de ondernemersvereniging, vastgoedeigenaren en makelaars roept het Centrummanagement Leiden op om flexibeler om te gaan met de regels voor dit gebied zodat het gebied aantrekkelijk wordt als broedplaats voor nieuwe concepten en ondernemerschap. 'De Nachtwinkel' laat zien waar ondernemers toe in staat zijn als er niet gedacht wordt in beperkingen maar in mogelijkheden.", aldus Hans Gennotte, interim Centrummanager. 

De Nachtwinkel is een initiatief van Subblicious, verleyding Radio en de Leidse Nachtraad. Met het online radiostation willen zij graag laten zien dat er in Leiden veel creativiteit en muzikaliteit rondloopt. De online radio is live te volgen via facebook.com/denachtraad of op de Haarlemmerstraat 192. 

De Nachtwinkel is mede mogelijk gemaakt door Basis bedrijfsmakelaardij, Arcon Vastgoed, Cultuurfonds Leiden en Centrummanagement Leiden. 

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems