logo logo
 
 

Update Bostelbrug

placehold

Vanaf donderdag 19 april 05.00 uur tot begin juli is de Bostelbrug afgesloten voor vrachtverkeer en is de verkeerssituatie bij de brug gewijzigd.


Op verzoek van de gemeente informeren wij u over het volgende.

De monumentale Bostelbrug (de verbinding tussen de Prinsessekade en het Kort Rapenburg) moet worden vervangen. Die vervanging staat gepland voor 2021, tegelijk met de herinrichting van Kort Rapenburg en Prinsessekade. Uit de laatste inspectie van de brug blijkt echter dat hij sneller achteruit gaat dan verwacht. Daarom wordt de Bostelbrug verstevigd met een stalen ondersteuning.

Verkeerssituatie tot begin juli
De stalen ondersteuning wordt tussen midden mei en begin juli aangelegd. De aanleg duurt zes weken. Tussen maandag 14 mei en maandag 11 juni krijgt de brughelft aan de stadszijde een stalen ondersteuning. Vanaf maandag 11 juni tot begin juli wordt de brughelft aan de havenzijde ondersteund. In deze periode worden autoverkeer, busvervoer, hulpdiensten én fietsers om en om over de brug geleid. Zo wordt de brug per direct met minder gewicht en beweging belast. Vrachtverkeer wordt omgeleid. Voetgangers kunnen van de Bostelbrug gebruikmaken zoals ze gewend zijn. Vaarverkeer kan door de middelste onderdoorgang maar moet wel rekening houden met stremming op bepaalde momenten. De buitenste twee doorgangen worden afgezet.

Tot begin juli zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen leiden.

Verkeerssituatie na aanleg ondersteuning
Zodra de ondersteuning is aangelegd, kunnen alle verkeersdeelnemers weer gebruikmaken van de Bostelbrug. De ondersteuning blijft liggen, tot de herinrichting van het gebied en de vervanging van de Bostelbrug zijn afgerond.

Meer informatie
Op dinsdag 17 april is een persbericht verschenen. In dit
persbericht vindt u achtergrondinformatie over de situatie bij de Bostelbrug.

Contact
Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14071. Bij vragen over concrete werkzaamheden rond de aanleg van de stalen ondersteuning kunt u direct met de omgevingsmanager (de heer Rijk Vinke) bellen op 06-53232780.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems