logo logo
 
 

Leiden genomineerd voor drie prijzen!

placehold

Dit jaar heeft Leiden zich weten te nomineren voor Kunststad van het jaar en in twee categorie├źn van de Betonprijs 2017.


Leiden, 25 oktober 2017

Op maandag 16 oktober is bekend gemaakt dat Leiden, samen met 9 andere steden, is genomineerd voor Kunststad van het jaar. Tijdens de Nationale Kunstweek, van 4 t/m 12 november, wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt op 11 november een trofee gemaakt door Lidy Ponte. De verkiezing Kunststad van het jaar onderstreept de waarde die beeldende kunst in een samenleving kan spelen en honoreert de gemeenten die die waarde niet alleen onderkennen maar ook tot uitdrukking brengen.

Naast bovenstaande nominatie is Leiden ook in twee categorieën genomineerd voor de Betonprijs 2017. In de categorie uitvoering is de Parkeergarage Lammermarkt genomineerd. De Catharinabrug is in de categorie Bruggen & viaducten genomineerd voor de Betonprijs 2017. Er zijn 83 projecten ingediend in de 8 verschillende categorieën. De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het kennisplatform binnen de (beton)bouw.

Foto: Buro JP
Bron: Binnenstad in Kaart

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems