logo logo
 
 

Liever in Leiden heeft de toekomst

placehold

Dit zijn onze plannen voor de doorontwikkeling van Liever in Leiden.

Een aantal weken geleden is het Centrummanagement gestart met een nieuwe koop lokaal-beweging. Met Liever in Leiden laten we aan Leidenaren zien wat het aanbod van onze stad is en dat door lokaal te kopen we er samen voor zorgen dat Leiden ook in de toekomst een gezellige en prachtige stad blijft. Inmiddels besteden we door online en offline promotie veel aandacht aan Liever in Leiden. Dit is echter pas het begin. De komende maanden en jaren zullen we het platform steeds verder gaan uitbreiden, zodat de binnenstad offline en online de concurrentie aan kunnen gaan met grote winkelcentra en internationale webwinkels.

Op dit moment is het platform van de beweging, www.lieverinleiden.nl, een verzameling van alle winkels en horecagelegenheden die we in de Leidse binnenstad hebben. We tonen op deze manier het diverse aanbod van onze binnenstad. De volgende stap die we gaan zetten is het meer bij de hand nemen van bezoekers: wil je fysiek naar een winkel, of wil je juist online bestellen? Wil je eten bestellen of juist een restaurant in de binnenstad bezoeken? Natuurlijk doe je dat Liever in Leiden! Daarnaast voegen we bij alle ondernemingen beschrijvingen toe, waardoor de vindbaarheid van het platform – en daarmee van de (websites van) lokale ondernemers – zal toenemen.

Verder wordt de aandacht nu verlegd naar de verdere toekomst. De coronacrisis heeft laten zien dat lokaal kopen bij een groot gedeelte van de bevolking de toekomst heeft, maar dat een gedeelte van de mensen dit liever wel online doet. Op dit moment zijn wij bezig met het vinden van manieren waarop we in deze vraag kunnen voorzien, zodat het in de toekomst mogelijk wordt om via het Liever in Leiden bestellingen te laten bezorgen, maaltijden te bestellen of een tafel in een restaurant te reserveren. We willen er daarbij voor zorgen dat ondernemers minder afhankelijk worden van grote bedrijven die op dit moment tussen consument en ondernemer zitten door een goed alternatief te bieden. Hierbij is het voor ons het belangrijkst dat ondernemers geen commissie betalen, zodat de opbrengst rechtstreek bij de winkels en horecagelegenheden terecht komt.

Stap voor stap gaan we de komende tijd de website www.lieverinleiden.nl verbeteren en doorontwikkelen. De eerste resultaten hiervan zullen de komende tijd zichtbaar worden. Verder hangt het succes van Liever in Leiden in grote mate af van de kwaliteit van de informatie die er op staat, wij roepen ondernemers dan ook op de informatie bij hun onderneming te checken en wijzigingen aan ons door te geven via het wijzigingenformulier. Zo kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat de koop lokaal-gedachte verder verspreid wordt in onze stad.

Met vriendelijke groet,

Gijs Holla
Centrummanager

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems