logo logo
 
 

Hier gaan we voor in 2021

placehold

We hebben een roerig jaar achter de rug, waarbij veel ondernemers de gevolgen van de coronacrisis hebben gevoeld. Gelukkig gloort er in 2021 licht aan het einde van de tunnel.

 

Wij hopen dat in dit jaar de maatregelen tegen het virus spoedig kunnen worden verlicht, waardoor de economie weer open kan en de de binnenstad weer gaat bruisen.

Ook in het nieuwe jaar zet het Centrummanagement zich in voor een sterke en economisch vitale binnenstad. Dat doen we onder andere met de volgende actiepunten:

  • We starten dit jaar met de Liever in Leiden-campagne, waarmee we Leidenaren verleiden de binnenstad vaker te bezoeken en aankopen te doen bij lokale ondernemers. Daarnaast wordt ook de regionale winkelcampagne Trakteer jezelf op Leiden weer hervat.
  • De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het terugdringen van de leegstand, en met succes: eind 2020 was de leegstand op het laagste niveau in 10 jaar! Ook het komende jaar blijven wij inzetten op het aantrekken van nieuwe ondernemers en formules. Zo blijft Leiden een vitale binnenstad.
  • Het Centrummanagement gaat ondernemers helpen de stap naar de digitale wereld te maken, door ondersteuning te bieden bij het opzetten van webwinkels.
  • In 2021 gaat de gemeente Leiden de plannen voor de autoluwe binnenstad uitwerken. Het Centrummanagement zal hierbij de belangen van ondernemers behartigen, door in te zetten op het bereikbaar houden van de binnenstad.

Daarnaast gaat een nieuwe detailhandelsvisie worden opgesteld. Wij pleiten daarbij in te spelen op de gevolgen van de coronacrisis en versterken van het onderscheidende karakter van de stad.

Namens het bestuur en medewerkers van het Centrummanagement wens ik alle ondernemers van de Leidse binnenstad een voortvarend en ondernemend 2021! Samen maken we er een bruisend jaar van!

Met vriendelijke groet,

Gijs Holla
Centrummanager

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems