logo logo
 
 

Crisisteam steunt Leidse ondernemers

Het kabinet maakte dinsdagavond de eerste versoepelende maatregelen bekend. We kunnen ons goed voorstellen dat deze maatregelen voor u – als ondernemer – flink zijn tegengevallen.


Er is nog geen duidelijk zicht op versoepelingen voor horeca en contactberoepen. En alle evenementen tot aan 1 september vinden geen doorgang. Het is wachten op de volgende berichtgeving van het kabinet, naar verwachting een week voor 20 mei.

Terwijl we wachten op deze berichtgeving, zitten we als crisisteam Economie niet stil. Zo hebben we de afgelopen weken diverse stappen gezet om u als ondernemer te ondersteunen. De gemeente Leiden heeft een informatiepunt geopend. Hierop kunt u alle landelijke, lokale en stimulerende maatregelen vinden.

Lokale maatregelen
Op diverse vlakken zet het crisisteam zich ook in om ondernemers lokaal te ondersteunen. Zo zijn lokale vaste lasten uitgesteld. Verder is er een brief gestuurd naar vastgoedeigenaren met het verzoek om coulant op te treden bij het betalen van de huur.

De impact van de coronacrisis op onze lokale economie is groot. Groter dan we nu kunnen overzien. In opdracht van Economie071 heeft bureau Blaauwberg een eerste analyse gemaakt van de impact van de maatregelen op de regionale economie.

Stimulerende maatregelen
Om de Leidse economie toch een duwtje in de rug te geven zijn diverse stimuleringscampagnes opgezet. Zo draaien de Koop Lokaal-campagne van Centrummanagement Leiden en de Thuis in Leiden pagina van Leiden Marketing op volle toeren. Hier brengen we ook graag uw activiteiten onder de aandacht. Vul hiervoor dit formulier in.

En er wordt niet alleen gedacht aan nu, achter de schermen wordt hard gewerkt aan stimulerende maatregelen en activeringscampagnes, zoals Trakteer jezelf op Leiden en een cultuurcampagne, zodat als het zover is, we weer kunnen genieten van volle winkelstraten, hotels, musea, theaters en terrassen.

Volgende fase
Als de regels wel versoepeld worden, moet Leiden daar ook klaar voor zijn. Wij bereiden ons als stuurgroep samen met de werkgroep voor op de volgende fase: de anderhalvemetereconomie. Hoe zorgen we ervoor dat alle branches klaar zijn voor heropening? Wilt u hierover meedenken? Stuur dan een mail aan Ondernemend Leiden.

Beste ondernemers, het zijn zware tijden, en het einde is nog niet in zicht. Houd vol. Blijf gezond. En help elkaar. Alleen samen kunnen we deze crisis het hoofd bieden.

Een bemoedigende groet, mede namens de leden van de werkgroep,

Yvonne van Delft
Wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur

Paul Dirkse
Wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën

Nico Tates
Voorzitter Ondernemend Leiden

Martijn van Pelt
Voorzitter VNO-NCW Rijnland

Het crisisteam economie bestaat uit afgevaardigden van: Ondernemend Leiden, Hoteloverleg, Bedrijvig Leiden, Centrummanagement Leiden, VNO-NCW Bedrijfsleven Rijnland, KHN, gemeente Leiden, Leiden Marketing, Ondernemersfonds Leiden, Leiden Bio Science Park, Vastgoed Binnenstad Leiden en BV Leiden.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems