logo logo
 
 

Open Pandendag 2016

placehold


ZAKEN DOEN IN LEIDEN? DAT KON TIJDENS DE OPEN PANDENDAG 2016!


Beleggen, investeren of een geschikte locatie vinden om te ondernemen? Het kán niet alleen in Leiden, het is ook realiteit in Leiden. En met resultaat! Op donderdag 10 november 2016 organiseerde het Centrummanagement Leiden met haar partners de 4e Open Pandendag met als thema 'Zakelijk Leiden'voor retailers, ondernemers, vastgoedeigenaren, makelaars en investeerders. Met onderwerpen als de visitors- en ondernemersjourney, investeringen van de gemeente Leiden, het DNA van de verschillende sfeergebieden in de stad, de transitie van retail, maar zeker ook de vastgoedmogelijkheden.

Theorie en praktijk werden samengevoegd door live de ontwikkelingen in de stad op te snuiven met een rondrit en wandeling langs kansrijke panden en projecten. (Investeerders, ontwikkelaars en beleggers: kijk ook op investereninleiden.nl of
vastgoedstadleiden.nl.) 

Klik hier voor een download van de presentaties, andere interessante informatie en het mediaoverzicht van deze dag! 

Er zijn goede zaken gedaan!

placehold


Met ruim 125 aanwezigen werd de 4e editie van de Open Pandendag donderdag 10 november 2016 goed bezocht en heeft men goede zaken kunnen doen, zoals blijkt uit de reacties van de aanwezigen:

"Wij hadden nog geen goed beeld van Leiden en wilden ons laten informeren over de mogelijkheden voor een eventuele uitbreiding van onze organisatie. De inhoud van de presentaties maar zeker ook de contacten die we hebben kunnen leggen zorgen ervoor dat we onze plannen concreter kunnen maken. Bovendien voelden wij ons echt welkom", aldus Kristel de Krijger van de Koekfabriek. 

Walter Pasma - toekomstig ondernemer in de binnenstad - zegt:"Ik ben verrast door de positiviteit van de gemeente en het Centrummanagement Leiden. Het geeft mij vertrouwen dat ik de juiste keuze heb gemaakt om mij in Leiden te vestigen." 


Ook ondernemen in Leiden? Neem voor een persoonlijk advies contact op met de vestigingsadviseur binnenstad Leiden, Hans Gennotte via hans@centrumvanleiden.nl of via 06-82339819. Of kom naar het ondernemersspreekuur, elke vrijdag van 10.00 - 11.00 uur aan de stationsweg 26 in Leiden.
Benieuwd naar beschikbare panden? Klik dan hier.
Voor informatie over financieringsmogelijkheden van het Leids Startersfonds klik hier.


Vraag en aanbod komen samen

placehold


Met de organisatie van de Open Pandendag beoogt Centrummanagement Leiden meerdere doelen te bereiken. Enerzijds om retailers te interesseren om zich te vestigen in de binnenstad, anderzijds om ruimte te geven aan organisaties om te investeren.

Dat is volgens Hans Gennotte - vestigingsadviseur bij het Centrummanagement Leiden - gelukt:"Er zijn inmiddels diverse vervolgafspraken gemaakt met ondernemers die zich in Leiden willen vestigen." Maar ook bij bijvoorbeeld de informatiestands van de Gemeente Leiden was er veel aandacht voor de investerings- en subsidiemogelijkheden, waaronder de subsidieregelingen 'Wonen boven Winkels'en 'Historische Winkelpuien'.  Ook de informatie  omtrent regels voor de gevelreclame en uitstallingen werd goed ontvangen.

Daarnaast werd er veel genetwerkt tussen de aanwezige retailers, beleggers, ontwikkelaars, investeerders, aankoop- /aanhuurmakelaars en landelijk retailnetwerk. 

Wilt u een onderneming starten in Leiden? Kom dan naar onze eerstvolgende netwerkbijeenkomst voor ondernemers: de Retailsloep op vrijdag 26 mei 2017! Vooraanmelden kan door een mail met uw gegevens te sturen naar de vestigingsadviseur binnenstad Leiden, Hans Gennotte:
hans@centrumvanleiden.nl.
Klik hier voor het verslag van de Retailsloep 2016.
Of kom naar het ondernemersspreekuur, elke vrijdag van 10.00 - 11.00 uur aan de stationsweg 26 in Leiden.

Tourist Information Points

placehold


Naast het zeer diverse programma 'Zakelijk Leiden', werd bekend gemaakt dat bezoekers en (potentiële) ondernemers per 1 december 2016, naast het vetrouwde VVV aan de Stationsweg, ook voor meer informatie terecht kunnen bij 10 extra locaties in de binnenstad. De zogeheten 'Tourist Information Points' bevinden zich bij diverse binnenstadondernemers en zijn te herkennen aan een 'Tourist Information Point' sticker op het raam. Klik hier voor meer informatie en alle locaties.

Partners Open Pandendag 2016

placehold


De Open Pandendag op 10 november 2016 werd door Stichting Centrummanagement Leiden georganiseerd in samenwerking met haar partners:
 

Gemeente Leiden, Leids Startersfonds, Vecovab, Inretail, Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij, Basis Bedrijfshuisvesting, Oranjestate Vastgoed, Van der Kooij Bedrijfsmakelaars, Immo Rijnstede, Winkeliersverenigingen: Beestenmarkt, Breestraat, Doezastraat, Haarlemmerstraat, Hartje Leiden en Pieterskwartier; Rabobank Leiden-Katwijk en Leiden Marketing.

In het bijzonder willen wij onze sponsoren bedanken: Immo Rijnstede, Vecovab, Basis Bedrijfshuisvesting en Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij. Zonder hun hadden wij deze succesvolle dag niet aan kunnen bieden! 

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie over de Open Pandendag of over ondernemen in Leiden kunt u vrijblijvend contact opnemen met Hans Gennotte, vestigingsadviseur, via
hans@centrumvanleiden.nl of via 06-82339819.
 

Of kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op: